ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Tο βιβλίο της Gonda Van Steen  “Ζητούνται παιδιά από την Ελλάδα: Υιοθεσίες στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου” (Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ) παρουσιάζεται τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στον πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μια εκτενή έρευνα σχετικά με τις διακρατικές υιοθεσίες παιδιών από την Ελλάδα στις δεκαετίες ’50 και ’60 με προορισμό κυρίως τις ΗΠΑ και δευτερευόντως την Ολλανδία. Αφορμή για την έρευνα ήταν αναζήτηση ενός απογόνου της οικογένειας Αργυριάδη. Ο Ηλίας Αργυριάδης στέλεχος του ΚΚΕ εκτελέστηκε το 1952 μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη και δύο από τις τρεις κόρες του υιοθετήθηκαν από ένα ζευγάρι στην Αμερική.

Ομιλητές:

Βαγγέλης Καραμανωλάκης, αν. καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, ΕΚΠΑ

Μαρία Καρδαρά, αν. καθηγήτρια, πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας του California State University, υιοθετημένη στην Αμερική τη δεκαετία του ‘ 50.

Αίγλη Μπρούσκου, κοινωνική ανθρωπολόγος, συγγραφέας του βιβλίου Λόγω της κρίσεως σας χαρίζω το παιδί μου

και η συγγραφέας Gonda Van Steen, καθηγήτρια και κάτοχος της Έδρας Κοραή στη νεοελληνική και Βυζαντινή ιστορία, γλώσσα, και λογοτεχνία, διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου.

Προλογίζει και συντονίζει ο Στρατής Μπουρνάζος, ιστορικός

 

Κράτηση θέσεων:

https://www.eventbrite.com/e/208521703027. (είναι απαραίτητη η κράτηση – προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου).