ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ο Ντάνιελ Λίμπεσκιν σχεδίασε στην Πολωνία μια εξωτερική εγκατάσταση με τίτλο «Μέσω των κατόπτρων της πίστης» για να παρουσιάσει τις φωτογραφίες του Caryl Englander με πορτραίτα επιζώντων του Άουσβιτς.

Πρόκειται για μια σειρά από χαλύβδινες πλάκες, ύψους τριών μέτρων που πλαισιώνουν ένα μονοπάτι κοντά στο μνημείο και το μουσείο του Άουσβιτς στο Oświęcim.

Ο Λίμπεσκιν επέλεξε το μοτίβο των κάθετων πινάκων και την ταινία στον μεταξύ τους διάδρομο ως συμβολική απεικόνιση των λωρίδων που είχαν οι στολές των κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau – ένα στρατόπεδο εξόντωσης των κρατουμένων που λειτουργούσε η ναζιστική Γερμανία στην κατεχόμενη Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνολικά παρουσιάζονται 21 πορτραίτα Εβραίων, Πολωνών, ρωμαιοκαθολικών και σίντι επιζώντων, τα οποία ο φωτογράφος βρήκε μέσω δικτύων επιζώντων που συνδέονται με το μουσείο Amud Aish στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

“Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα εκατομμύρια που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε την ιστορία ενός ατόμου”, δήλωσε ο Λίμπεσκιντ. Ο Πολωνοαμερικανός αρχιτέκτων, καλλιτέχνης, καθηγητής και σχεδιαστής είναι γνωστός για τον σχεδιασμό του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου που λειτουργεί από το 2001.

(Oι φωτογραφίες προέρχονται από τη δημοσίευση του θέματος στον ιστότοπο dezeen.com).

περισσότερα: https://www.dezeen.com/2019/07/23/daniel-libeskind-auschwitz-caryl-englander-photography-through-the-lens-of-faith/?fbclid=IwAR2ktDGJGuEvmd65D-It7FU7vSx7D0viUA4qx-apRimUKPKfi7Wr1FgPhCA