ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο:anyteart

Λόγω του ελλείμματος  των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, το Mητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET) απέλυσε, πρόσφατα, άλλους 79 υπαλλήλους, ενώ  93 μέλη του προσωπικού αποδέχτηκαν τις προσφορές της εργοδοσίας για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι μισθοί των εργαζομένων αντιπροσωπεύουν περίπου το 65% του ετήσιου προϋπολογισμού του Μουσείου. Συνολικά, οι περικοπές, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντικών συνταξιοδοτήσεων, σημαίνουν ότι περίπου το 20%  του προσωπικού έχει, από το κλείσιμο του μουσείου, πλέον χάσει τη δουλειά του, καθώς το εργατικό δυναμικό μειώθηκε σε περίπου 1.600 από περίπου 2.000 εργαζόμενους. Από τα μέλη του προσωπικού των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν, το 48% είναι έγχρωμοι και αντιπροσωπεύουν το 43% του συνολικού εργατικού δυναμικού των μουσείων, σύμφωνα με τους New York Times. Οι περικοπές στην εργασία έγιναν σε γενικές γραμμές, αλλά ήταν μεγαλύτερες αναλογικά στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες επισκεπτών και στην ασφάλεια. Άλλα μέτρα εξοικονόμησης κόστους περιλαμβάνουν το πάγωμα στις προσλήψεις, σε δαπάνες και σε μειώσεις μισθών ύψους 20% .

Τα μουσεία τέχνης της  Νέας Υόρκης και άλλοι εσωτερικοί πολιτιστικοί χώροι ήταν αρχικά μέρος του προγραμματισμένου τέταρτου σταδίου του νέου ανοίγματος της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το οποίο ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo επέλεξε να αποκλείσει τα μουσεία χωρίς να ορίσει ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους.

Το Met, το οποίο σκοπεύει να ανοίξει ξανά στις 29 Αυγούστου, εν αναμονή της έγκρισης της κυβέρνησης, θα περιορίσει σε επτά, ημερησίως, τις ώρες λειτουργίας του και θα δέχεται το κοινό για πέντε ημέρες την εβδομάδα.