ΒΡΑΔΙΑ LIEDER ME TON ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΗΛΙΑKO ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ο Δημήτρης Τηλιακός, απόψε το βράδυ (10 Δεκεμβρίου), στις 8:30 μ.μ., στο Μέγαρο, δίνει το ρεσιτάλ «Ο Οδοιπόρος και η Μακρινή Αγαπημένη», το οποίο θα μεταδοθεί σε live streaming στο πλαίσιο του Megaron Online και του κύκλου Μπετόβεν 2020. Μαζί του ο πιανίστας Γιάννη Τσανακαλιώτη.

Είναι η βραδιά Lieder, στην οποία συνδυάζονται μερικές από τις πλέον εμβληματικές συνθέσεις για φωνή και πιάνο του Ρομαντισμού, αρχίζει με τον κύκλο An die ferne Geliebte (Στη Μακρινή Αγαπημένη) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Όλα τα τραγούδια του κύκλου είναι αφιερωμένα σε ένα απόμακρο γυναικείο πρόσωπο, υπαρκτό ή φανταστικό, που αποτελεί το βασικό θέμα όλου του έργου. Ένα έργο που μεταφέρει τον ακροατή στην ίδια νοσταλγική και σκοτεινή ατμόσφαιρα με το τραγούδι «Der Doppelgänger» («Ο σωσίας») από το Κύκνειο άσμα τουΦραντς Σούμπερτ] το οποίο θα ακουστεί λίγο αργότερα. Στην αρχή του ρεσιτάλ, ο Δημήτρης Τηλιακός θα ερμηνεύσει επίσης το Lied «Αdelaide» («Αδελαΐδα»), μια από τις δημοφιλέστερες φωνητικές συνθέσεις του Μπετόβεν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τα διάσημα τραγούδια του Σούμπερτ «Der Wanderer» («Ο οδοιπόρος») και «Wanderers Nachtlied I» («Νυχτερινό τραγούδι του οδοιπόρου Ι»). Το ρεσιτάλ θα ολοκληρωθεί με τον Έρωτα του ποιητή (Dichterliebe), μια από τις σπουδαιότερες συλλογές Lieder του Ρόμπερτ Σούμαν, στην οποία ο συνθέτης μελοποιεί στίχους του γερμανού ποιητή Heinrich Heine [Χάινριχ Χάινε].

 

Η βραδιά Lieder του Δημήτρη Τηλιακού και του Γιάννη Τσανακαλιώτη στο παρακάτω link:

https://www.megaron.gr/season/onlineel/

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.