ΤΖΑΖ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

16/9/21

Tο Jazzet θα υποδεχθεί τον γάλλο Laurent Maur – μία σπάνια καλλιτεχνική προσωπικότητα, αντάξιο συνεχιστή του αξέχαστου Toots Thielemans, που υιοθέτησε τη χρωματική φυσαρμόνικα, ένα μουσικό όργανο που ελάχιστα χρησιμοποιείται στην τζαζ.

Η καριέρα του ξεκίνησε με άτυπο τρόπο, παίζοντας στο μετρό του Παρισιού. Όταν ενδιαφέρθηκε για την τζαζ μουσική, σπούδασε στο CIM, κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό του Trossigen και ταξίδεψε τον πλανήτη, παίζοντας από τη Βενεζουέλα στην Κίνα και από την Κορέα στην Γερμανία.  Η τέχνη της χρωματικής φυσαρμόνικας ενός οργάνου με φαινομενική οικειότητα διανθίζεται από τον Laurent Maur μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της αρμονίας, του αυτοσχεδιασμού και του ρυθμού της mainstream jazz.

Στην μουσική συνάντηση του Laurent Maur με τον πολύπλευρο πιανίστα και hammond μουσικό, Γιώργο Κοντραφούρη συνυπάρχουν οι μουσικοί Ντίνος Μάνος στο ακουστικό μπάσο, Κώστας Στουραϊτης στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Θάνος Χατζηαναγνώστου στα ντραμς. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων απαραίτητες είναι οι κρατήσεις στο 210 581626.