ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο:anyteart

Μέχρι και τσιμέντα στην Ακρόπολη έριξε. Για τα ΑΜΕΑ είπε η υπουργός η κ. Μενδώνη η οποία ως φαίνεται εχει βάλει στόχο ζωής τον αναβατήρα αυτών των ατόμων στον ιερό κατά πως λένε βράχο και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πετύχει το στόχο της. Τσιμεντένιοι διάδρομοι, λοιπόν,  εγκαταστάθηκαν για καροτσάκια ακόμα και δίπλα στον Παρθενώνα για να κάνουν το βράχο επισκέψιμο σε ΑΜΕΑ και ευκολότερη την περιήγηση των υπολοίπων.

Η επέμβαση με τα τσιμέντα στην Ακρόπολη έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση, η υπουργός ΥΠΠΟΑ πέρασε από το ΚΑΣ με τηλεδιάσκεψη τις ράμπες ΑΜΕΑ από τσιμέντο στο βράχο, καλύπτοντας έτσι με σκυρόδεμα κάθε πιθανή ανεύρεση λαξεύματος από τα χιλιάδες αναθήματα και τις κατασκευές των αιώνων που ήσαν διάσπαρτες και θεμελιωμένες πάνω του. Συνήθως οι μελέτες διαδρομών ΑΜΕΑ σε αρχαιολογικούς χώρους προβλέπουν αρθρωτές κατασκευές εν είδει πεζογέφυρας από ξύλο ή άλλο υλικό, όπως είναι αυτές στη διέλευση των Προπυλαίων.

Ποτέ τσιμέντο.Μια από τις σπάνιες φορές που έγινε ήταν το 2005, στις Μυκήνες και δεν θεωρείται ό,τι καλύτερο ως επιλογή για τη διαχείριση της “προγονικής κληρονομίας”.