ΤΡΙΑ ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ROLEX ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Γνωστή για τη μεγάλη συνεισφορά της στον κόσμο της Τέχνης, η Rolex στηρίζει, μεταξύ άλλων, κορυφαίους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος και πρόσφατα ανέλαβε την οικονομική στήριξη μουσικών και τραγουδιστών που έχουν πληγεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας Covid-19. Έτσι, από τις 21 Αυγούστου 2020 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η ελβετική ωρολογοποιϊα διοργανώνει στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία τρία κονσέρτα Rolex «Perpetual Music». Στην έναρξη κάθε κονσέρτου, τρεις πρεσβευτές της Rolex, οι οποίοι υποστηρίζουν εξ αρχής το πρόγραμμα, oι Juan Diego Flórez, Rolando Villazón και Sonya Yoncheva, θα εμφανιστούν μαζί με τραγουδιστές και μουσικούς και θα τραγουδήσουν είτε σόλο είτε μαζί με διάφορα σύνολα. Ο Γάλλος βιρτουόζος του βιολιού, Renaud Capuçon, ο οποίος θα εμφανιστεί στο Παρίσι, συμμετείχε και αυτός στην οργάνωση αυτής της  πρωτοβουλίας.

Το πρόγραμμα των συναυλιών:

Παρασκευή 21 Αυγούστου, Teatro Rossini, Pesaro, με τον Juan Diego Flórez και ορχήστρα.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, Όπερα του Βερολίνου, με ρεσιτάλ της Sonya Yoncheva

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, Εθνική Όπερα Παρισιού (Palais Garnier) με τους Rolando Villazón και Renaud Capuçon σε ρεπερτόριο μουσικής μπαρόκ και μουσικής δωματίου.

Στα κονσέρτα θα συμμετάσχουν περίπου 100 καλλιτέχνες, των οποίων η ζωή και η εργασία έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Όλοι θα λάβουν χρηματική αμοιβή για τη συμμετοχή τους στη συναυλία. Η πρωτοβουλία της Rolex θα έχει ως αποδέκτες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε τουλάχιστον 180 χώρες του κόσμου, μέσω της δωρεάν υπηρεσίας streaming που θα είναι διαθέσιμη από την πλατφόρμα medici.tv έως τα τέλη Οκτωβρίου.