ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ /ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΚΟΡΑΝ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς  και η μπάντα του The Wedding and Funeral Band μαζί μ’ ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών θα είναι στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου). Τα εισιτήρια για τη συναυλία στις 11.12 έχουν ήδη εξαντληθεί.

Ο διάσημος συνθέτης των Βαλκανίων Γκ. Μπρέγκοβιτς θα παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά  «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» που περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη. Η γενέτειρά του, ένα μωσαϊκό χριστιανών, εβραίων και μουσουλμάνων, πριν από τον πόλεμο του ’90, είχε την ποικιλομορφία και την ανοιχτή ματιά μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας κι έδωσε πολλά στα πιο ανήσυχα παιδιά της. Αυτή υπήρεξ η αφετηρία για το έργο Three Letters from Serajevo. Τα κομμάτια του δίσκου ερμηνεύουν ο Τυνήσιος Ρασίντ Αχά, ο Ισραηλινός Ασάφ Αβιντάν και η  latin/pop τραγουδίστρια από την Ισπανία Bebe

Η συναυλία στο Christmas Theater περιλαμβάνει επίσης και τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα».

Να θυμίσουμε ότι ο Μπρέγκοβιτς ξεκίνησε με το συγκροτήμα Kodeksi, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Bijelo Dugme (Λευκό Κουμπί) και έγινε ένα από τα πιο γνωστά της Γιουγκοσλαβίας. Όταν διαλύθηκε, εκείνος στράφηκε στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Οι συνθέσεις του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική τω Ρομά, παράλληλα με τη διατήρηση πολλών στοιχείων της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων.  Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα “Ο Καιρός των Τσιγγάνων”, “Underground” στο οποίο συνεργάστηκε και με την Σεζάρια Εβόρα και το “Arizona Dream” στην οποία συνεργάστηκε με τον Iggy Pop καθώς και η μουσική που έγραψε για την ταινία “Βασίλισσα Μαργκό” του Πατρίκ Σερό. Συνολικά, ο Μπρέγκοβτς έχει γράψει μουσική για πάνω από 30 ταινίες.

 

Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

10 και 11 Δεκεμβρίου 2019

Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 211 7701700