ΤΟΠΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΑΡΑΤΖΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Το Σεπτέμβριo του 2020 ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου «Προσκήνιο» με σκοπό ο χώρος αυτός να εξελιχθεί σε τόπο έρευνας γύρω από τις παραστατικές τέχνες. Αρχίζοντας μ’ έναν σταθερό πυρήνα συνεργατών, το “Προσκήνιο” θα διευρυνθεί, σταδιακά, με προσκλήσεις και άλλων καλλιτεχών, με θεματικά φεστιβάλ (γύρω από έναν συγγραφέα, μια εποχή, ένα θέμα ή έναν τρόπο θεάτρου) και με εργαστήρια.

Επίκεντρο της θεματολογίας του θα είναι η «τραγωδία δωματίου» και το κλασικό ρεπερτόριο, παραλληλα με έργα σύγχρονου ρεπερτορίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι παραστάσεις του χειμώνα θα είναι προσβάσιμες και online, ειδικά σκηνοθετημένες για ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, έναντι εισιτηρίου, ενώ σχεδιάζονται και κάποια πακέτα συνδρομής, σε ειδικές τιμές, με σκοπό να διευρυνθεί η πρόσβαση του κοινού στο θέατρο.

Η «τραγωδία δωματίου» ξεκινάει με τον “Οιδίποδα” του Σοφοκλή – την τραγωδία της υπαρξιακής περιπλάνησης του ανθρώπινου όντος που θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και της επαρχίας στα μέσα Ιουλίου. Πρόκειται για μια σύνθεση βασισμένη στο κείμενο του Σοφοκλή, σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη και σενάριο του Παζολίνι για τον Οιδίποδα Τύραννο.

Τη χειμερινή σαιζόν θα εγκαινιάσει ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη ως τραγωδία δωματίου σε μια σύνθεση για πέντε πρόσωπα. Θα ακολουθήσει το έργο του Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας». Αυτές οι δυο παραστάσεις θα συνυπάρχουν στο ρεπερτόριο στην εκ νέου διαμορφωμένη σκηνή του “Προσκηνίου”.

Συνεργάτες του θέατρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ  2020-21 είναι:

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Δημήτρης Καμαρωτός, Θεοδώρα Καπράλου,Τάσος Καραχάλιος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Χρήστος Λούλης, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Γιώργος Πούλιος, Αναστάσης Ροϊλός, Μιχάλης Σαράντης, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Λυδία Φωτοπούλου, Νίκος Χατζόπουλος κ.α.