ΤΟΠΙΑ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ FREDERIC BOOTZ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Τα έργα της έκθεσης “Τοπία Ψυχής” είναι λάδια σε καμβά από την πρόσφατη δουλειά του Frederick Bootz και, ενδεικτικά, από παλαιότερες ενότητές του καθώς και γλυπτικές κατασκευές από μάρμαρο και πέτρα Πάρου.

Ο καλλιτέχνης, διαμένει στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’90 και μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ Πάρου και Παρισιού. Στα έργα του καταγράφει ως ψυχογεωγραφία, τη θεώρησή του για τον κόσμο και την φιλοσοφική του προσέγγιση για την ζωή, φιλτραρισμένες σκέψεις και γνώση από την πλούσια εμπειρία που έχει ζήσει σε πολλές χώρες. Είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης του οποίου οι δραστηριότητες καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, από τη ζωγραφική και την γλυπτική μέχρι την σκηνογραφία.

Ο Frederic Bootz ήταν μόνιμος συνεργάτης (από το 1964 μέχρι το 2013 που έκλεισε) της ιστορικής Galerie Ariel του Παρισιού και έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις επίσης σε Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, αλλά και στην Ελλάδα: Art Appel Gallery, Αθήνα, Dépôt Art gallery, Αθήνα, GK art gallery, Αθήνα, Galerie 3, Αθήνα, Galerie Ζαλοκώστα 7, Αθήνα, ART+, Aθήνα, Chroma Gallery, Kέρκυρα, Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου, Ναύπλιο, Galerie­ Ζ – Μ, Θεσσαλονίκη. Αναδρομικές εκθέσεις: Πινακοθήκη Πατρέων, Πάτρα, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας, Maison Descartes, Άμστερνταμ

Στον κινηματογράφο, έχει δημιουργήσει σκηνικά για τις ταινίες «40ος παράλληλος-Ο LES 40 EMES RUGISSANTS» και «Η Υιοθεσία-L’Adoption» του Jacques Perrin, (στην Ελλάδα τον γνωρίζουμε γιατί ήταν ό παραγωγός του έργου “Ζ” του Κώστα Γαβρά. Έχει φιλοτεχνήσει τις αφίσες και τα πόστερς για την ταινία: “Κατάσταση Πολιορκίας” του Κώστα Γαβρά, το Ντοκυμανταίρ “Μαύρη Αφρική” και σενάρια για τις ταινίες: “le passage”, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ζ. Ρεβερζύ, “Ζαμπόν των Αρδεννών″ και “Επιστροφή στο Ρουασύ”.

Coordinator: Άννα Κοντολέων

οργάνωση: Art Space S265 Paros – Studio 265 &  Art Appėl Gallery of Athens

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020 και ώρα: 20:00 – 23:00 / Διάρκεια: 7 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου 2020

Διεύθυνση: Art Space S265 Paros – Studio265 Επαρχιακή οδός Παροικιάς – Νάουσας 147, Πάρος / Επικοινωνία : 6944 460 172