ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

OΛΥΜΠΙΑ – Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διεξάγεται διαδικτυακά, δωρεάν, από τις 28/11 ως τις 5 Δεκεμβρίου 2020 μέσα από μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα. Συνδεθείτε ΕΔΩ)

Έτσι, μικροί και μεγάλοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες των διαγωνιστικών τμημάτων και τις δημιουργίες παιδιών και νέων από 47 συνολικά χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι το Μπουτάν, η Μιανμάρ, το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Κολομβία, το Περού, το Κονγκό». Από τις ταινίες ξεχωρίζει η «Αντιγόνη» από τον Καναδά, η οποία μεταφέρει την αρχαιοελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή, με ηρωίδα μια έφηβη μετανάστρια και… χορό τους συνομηλίκους της, που κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης· το «Γιος-Μάνα» από το Ιράν, με ένα παράλογο δίλημμα, ενδεικτικό των οπισθοδρομικών παραδόσεων· το «When Hitler Stole Pink Rabbit» της βραβευμένης με Οσκαρ Γερμανίδας Καρολίνε Λινκ, με πρωταγωνίστρια μια 9χρονη Εβραιοπούλα που βιώνει τον ξεριζωμό αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πιο επίκαιρη θεματολογία αφορά τον Covid-19, που προσεγγίζουν με κάθε τρόπο τα παιδιά σε πολλές ταινίες τους, στο πλαίσιο της Camera Zizanio. Στη διάρκεια του φεστιβάλ διοργανώνονται ποικίλα εργαστήρια και αφιερώματα όπως κάθε χρόνο. Να σημειωθεί ότι οι προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος αφορούν μόνο την Ελλάδα, υπάρχει δηλαδή γεωγραφικός περιορισμός, λόγω πνευματικών διαιωμάτων.