ΤΟ ΜΕΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ AΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ #StopAsianHate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – To Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση ενός λευκού άντρα στην Ατλάντα σε στούντιο μασάζ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άτομα,τα περισσότερα από τα οποία ήταν ασιάτισες γυναίκες. Η επίθεση προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και εκατοντάδες Ασιάτες Αμερικής και Νήσων του Ειρηνικού στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσουν τον θυμό, τη θλίψη, το φόβο και την απελπισία τους. Το hashtag #StopAsianHate ήταν ένα κορυφαίο δημοφιλές θέμα στο Twitter, λίγες ώρες μετά τις πρώτες αναμεταδόσεις που έγιναν, την Τρίτη το απόγευμα.

“Οι καρδιές μας είναι βαριές με τα νέα από τα χθεσινά γεγονότα στην Ατλάντα και τις αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον των ασιατικών, ασιατικών αμερικανών και κοινοτήτων των νησιών του Ειρηνικού”- αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜΕΤ και προσθέτει:  “Ο πυρήνας της αποστολής του Met δεν είναι μόνο η κοινή χρήση της συλλογής μας που περιλαμβάνει ποικίλα έργα τέχνης από πολιτισμούς σε ολόκληρη την Ασία, αλλά και η παροχή της τέχνης για την είσοδο στην εκπαίδευση, την πολιτιστική συνομιλία και την παγκόσμια κατανόηση. ⁣⁣Αυτές οι κατακριτέες πράξεις έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του Μουσείου και στεκόμαστε αλληλεγγύοι στην κοινότητα AAPI – εδώ στη Νέα Υόρκη, στο The Met, στο προσωπικό μας και τις οικογενειές τους και σε όλη τη χώρα. “# StopAAPIHate⁣

Την ανακοίνωση υπογράφουν ⁣οι Daniel H. Weiss (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) και ο  ⁣Max Hollein, (διευθυντής Marina Kellen French).