ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με κύριο θέμα το φωτορεπορτάζ  το Athens Photo World συνεχίζει και αυτή τη χρονιά τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του έργου των σύγχρονων φωτορεπόρτερ της ελληνικής και διεθνούς ειδησεογραφίας που εξακολουθούν να εργάζονται αποκαλύπτοντας τις πτυχές της πρωτόγνωρης και απρόβλεπτης πραγματικότητας.

Οι εκθέσεις θα γίνουν σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους με παλαιότερες και επίκαιρες δουλειές από τον διεθνή χώρο.

Mε δεσπόζοσα τη μεγάλη έκθεση του ιταλού φωτορεπόρτερ Πάολο Πελεγκρίν που θα γίνει στο αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης  (ΚΠΙΣΝ) στο διάστημα 1-31 Αυγούστου. Στο ισόγειο της ΕΒΕ θα οργανωθεί έκθεση της Athens Photo World σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου (21-30/4/21) οργανώνονται σε ανοιχτούς χώρους οι εκθέσεις:

  • Shorts “n” the City του Γιώργου Ματθαίου στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου
  • Ελλάδα” με έργα των Αλέξανδρου Αβραμίδη, Πέτρου Γιαννακούρη, Σταύρου Κεσεδάκη, Κώστα Κουτσαυτίκη, Βασίλη Κωστερέ, Μενέλαου Συκοβέλη, Γιάννη Φαρμακίδη, Λουκά Χαψή, στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής.
  • Μετακίνηση 6” με έργα εφήβων φωτογράφων στην κεντρική πλατεία του δήμου Χαλανδρίου
  • 42 ημέρες” του Δ. Μιχαλάκη (νικητή του βραβείου Athens Photo World 2020) και “Όταν όλα άλλαξαν: covid, το ευρωπαϊκό επίκεντρο” του Fabio Bucciarelli στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα”.

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα οργανώσει το ίδιο διάστημα (21-30/5) ψηφιακές προβολές με έργα των Γιάννη Μπεχράκη, Νίκου Ι. Kαλλιανιώτη, Ηλία Μάρκου(Reuters), N. Μενουδαράκου (Associated Press), Σπύρου Μπακάλη(European Pressphoto Agency), Λευτέρη Παρτσάλη (InTimesNews), Δημήτρη Σιδερίδη, Μπάϋρον Σμιθ και Ανδρέα Ζυμάρα (Eurikinissi).

  • Οι φωτογραφίες του Πάολο Πελεγκρίν είναι από τους πρόσφυγες της Λέσβου (2015)