ΤΟ FAST FOOD ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΝΑΠΟΛΗ – Σε εξαιρετική κατάσταση βρέθηκε  από τους αρχαιολόγους το αρχαίο εστιατόριο στην Πομπηία, ένας πάγκος εστιατορίου τύπου fast food που ονομάζεται θερμοπωλείο και αποκαλύπτει ότι το πρόχειρο φαγητό υπήρχε στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης που θάφτηκε στην ηφαιστειακή τέφρα το 79 μ.Χ.

Η ανακάλυψη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019, αλλά σήμερα για πρώτη φορά ήρθε στο φως ένα πραγματικός θησαυρός. Εντύπωση προκαλεί η διακόσμηση με τοιχογραφίες του μπροστινού μέρους του θερμοπωλείου, ιδιαίτερα τα έντονα χρώματα και τα σχέδια με ζώα μέρος της διατροφής άλλοτε αλλά και τώρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Massimo Ossana, διευθυντή του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας «πρόκειται για ένα εξαιρετικό εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα ολόκληρο θερμοπωλείο”.

«Οι προκαταρκτικές αναλύσεις μας δείχνουν ότι οι αριθμοί που σχεδιάστηκαν στο μπροστινό μέρος του πάγκου, αντιπροσωπεύουν, τουλάχιστον εν μέρει, τα τρόφιμα και τα ποτά που πωλήθηκαν εκεί», δήλωσε η ανθρωπολόγος Valeria Amoretti.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα διακοσμημένο χάλκινο μπολ που είναι γνωστό ως πατέρα, κεραμικά βάζα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα, φιάλες κρασιού και αμφορείς.