ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

«Το Φάντασμα της Όπερας», η ταινία που γύρισε το 1925 ο Νεοζηλανδός μετρ του βωβού κινηματογράφου Ρούπερτ Τζούλιαν, προβάλλεται 95 χρόνια μετά την αμερικανική πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ με ατμόσφαιρα  υποβλητική. Ο Μάρτιν Μπέικερ θα αυτοσχεδιάσει στο εκκλησιαστικό όργανο της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, επενδύοντας μουσικά, σε πραγματικό χρόνο, το εντυπωσιακό θρίλερ του Τζούλιαν, το οποίο βασίστηκε –όπως άλλωστε και το ομώνυμο μιούζικαλ του Ουέμπερ– στο διάσημο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Γκαστόν Λερού.

Στην κλασική βωβή ταινία τρόμου «Το Φάντασμα της Όπερας» πρωταγωνιστεί ο Λον Τσάνεϋ(Έρικ , το Φάντασμα). Ηθοποιός-χαμαιλέων με περίπου 150 ταινίες στο ενεργητικό του ο Τσάνεϋ απέκτησε διεθνή φήμη για τις εντυπωσιακές μεταμορφώσεις του και έγινε γνωστός ως «ο άνδρας με τα χίλια πρόσωπα».

Τον Τσάνεϋ πλαισιώνουν δύο  αστέρια εκείνης της εποχής, τα οποία έσβησαν όμως μετά την έλευση του ομιλούντος κινηματογράφου: Μαίρη Φίλμπιν στο ρόλο της νεαρής λυρικής τραγουδίστριας Κριστίν και οΝόρμαν Κέρρυ στον ρόλο του Ραούλ.

Ο Μάρτιν Μπέικερ, ένας από τους σημαντικότερους βρετανούς σολίστ του εκκλησιαστικού οργάνου, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1967. Είναι απόφοιτος του Royal Northern College of Music, του Chetham’s School of Music και του Downing College του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ. Πριν διοριστεί οργανίστας στο περίφημο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Μάρτιν Μπέικερ εργάστηκε στους καθεδρικούς ναούς του Ουεστμίνστερ και του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Το 2000, επέστρεψε στον καθεδρικό του Ουεστμίνστερ αναλαμβάνοντας τη θέση του Master of Music, όπου διηύθυνε τη διεθνούς φήμης χορωδία του ναού στο καθημερινό της πρόγραμμα αλλά και στις πολυάριθμες συναυλίες, περιοδείες και ηχογραφήσεις της.

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Publik