ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΠΑΡΙΣΙ – Μπορεί η σιωπή, η ησυχία  και η αφόρητη ερημιά στους άλλοτε πολυσύχναστους δρόμους να καθορίζουν το Παρίσι στη διάρκεια του δεύτερου κλειδώματος, πίσω όμως από τις κλειστές πόρτες των μουσείων και των άλλων πολιτιστικών χώρων οι εργασίες υποδομής είναι στο φόρτε τους.  Στο σιωπηλό, μουσείο Λούβρο, για παράδειγμα, με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, δραστηριότητες επισκευής, συντήρησης και άλλες, όπως το ξεσκόνσμα 4.500 έργων ζωγραφικής ή ο καθαρισμός των λιθόκτιστων ιερογλυφικών, απασχολούν μέγαλο μέρος εργαζομένων(ειδικούς αποκατάστασης, επιμελητές και διάφορες ειδικότητες) σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Για ορισμένα έργα, το κλείδωμα μας επέτρεψε να κάνουμε σε πέντε ημέρες αυτό που προηγουμένως θα χρειαζόμασταν πέντε εβδομάδες», δήλωσε ο γενικός επιμελητής Σεμπαστιάν Άλλαρντ, σε εκτενές δημοσίευμα στους New York Times. Πριν από την πανδημία, το μουσείο ήταν ανοιχτό έξι ημέρες την εβδομάδα και δεχόταν έως και 40.000 επισκέπτες την ημέρα, πράγμα που σήμαινε ότι οι εργασίες συντήρησης μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο την Τρίτη.

Έχοντας βιώσει μήνες κλεισίματος, το Λούβρο υπέστη μείωση κατά 72% το 2020 και αντιμετωπίζει προβλεπόμενη απώλεια εσόδων άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ (107,7 εκατομμύρια δολάρια). Στις 29 Ιανουαρίου, παρά τις εκκλήσεις διεθυντών και επιμελητών για άνοιγμα των γαλλικών μουσείων ως ασφαλείς χώροι υποδοχής κοινού, ο Πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι τα μουσεία της Γαλλίας θα παραμείνουν κλειστά επ ‘αόριστον.

Δείτε εικόνες πίσω από τα παρασκήνια από το μουσείο παρακάτω.

Σχετικά με το θέμα

“ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ” ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΑΛΛΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ