ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Mουσικές και τραγούδια από 23 μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 200 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό της δημοτικής μας παράδοσης που άφησε ως παρακαταθήκη και πειραματίζονται με τους παραδοσιακούς ήχους. Δείγμα ότι ότι η παράδοση παραμένει μια ζωντανή δύναμη που προκαλεί τη νέα γενιά να τη γνωρίσει σε βάθος.

Πρόκειται για τη 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής που συγκεντρώνει ακόμα περισσότερους ανήσυχους δημιουργούς οι οποίοι ανακαλύπτουν πως «… ένα τραγούδι παραδοσιακό κρύβει μέσα του ένα ήθος, μια λεβεντιά, μια αξιοπρέπεια», όπως συνήθιζε να λέει και η Δόμνα Σαμίου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο Σωκράτης Σινόπουλος, μουσικός και στενός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου ως το τέλος της ζωής της.Τη Συνάντηση οργανώνουν ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ίδρυσε η Δόμνα Σαμίου το 1981 με την υποστήριξη ανθρώπων που ήταν θαυμαστές του έργου της και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με στόχο, μεταξύ άλλων, τη διάσωση της παραδοσιακής μουσικής. Η Δόμνα Σαμίου παρέμεινε Πρόεδρος του Συλλόγου ως το θάνατό της, τον Μάρτιο του 2012.

Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

28 – 29 Σεπτεμβρίου  ώρα 19.30

 

Video