ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ: ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Άρχισαν στο νησί της Αμοργού τα γυρίσματα της ταινίας «Θυγατέρες».Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομότιτλου best seller της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke, ένα συναρπαστικό «road movie σε μορφή βιβλίου, κωμικό και  ευαίσθητο ταυτόχρονα – κατά τα γραφόμενα του γερμανικού Τύπου.

Σύμφωνα με την υπόθεση, δυο παιδικές φίλες, η Μάρθα και η Μπέτι, ξεκινούν από το Βερολίνο για ένα ταξίδι στην Ελβετία, προς μια κλινική ευθανασίας. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο βαριά άρρωστος πατέρας της μιας που βαρέθηκε τη ζωή. Ή έτσι νομίζουν. Γιατί αυτό το ταξίδι θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και θα τις οδηγήσει όχι απλά στην Ελλάδα αλλά και στον πυρήνα της οικογένειας και της ίδιας τους της ζωής.

Η ταινία σε σκηνοθεσία της Γερμανίδας σκηνοθέτριας Nana Neul θα κάνει επίσης γυρίσματα σε Γερμανία και Ιταλία. Τους πρώτους ρόλους στο διεθνές καστ κρατούν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του Burgtheater της Βιέννης) και η πολυβραβευμένη Ρουμάνα ηθοποιός Αλεξάντρα Μαρία Λάρα. Μαζί τους και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος ανάμεσα σε άλλους.