ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΡΙΑ;

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

 

Θεατρική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας της Μέλπως Αξιώτη. Η ιστορία μιας ζωής. Η Άννα, ο Γιάννης, η Μάρθα, η κυρία Θαλή, άνθρωποι που ξεκίνησαν από αλλού, με το τρέμουλο να τα γνωρίσουν όλα γύρω τους.

Ο άλλοτε ποιητικός και άλλοτε καθημερινός λόγος της Αξιώτη είναι το όργανο μέσα από το οποίο δίνεται ζωή στην ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι προχωρούν από το «εγώ» στο «εμείς», αποζητώντας να αφήσουν πίσω τη μοναξιά τους και να συνδεθούν μεταξύ τους. Πρόκειται για μία πρόσκληση σε χορό, σε ένα βαλς υψηλών απαιτήσεων, στο οποίο ο καθένας αναζητά τη δική του υπέρβαση, τη δική του «Μαρία» για να εξηγήσει το αίνιγμα που λέγεται ζωή. Οι ήρωες του έργου ψάχνουν τις δικές τους απαντήσεις, προσπαθούν να χαράξουν την πορεία τους και να αφουγκραστούν τα βήματα του διπλανού τους.

Η ιστορία της ζωής. Αφτιασίδωτη και επιθυμητή, όπως μια πρόσκληση σε χορό: Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;

Η νουβέλα της Μέλπως Αξιώτη Θέλετε να χορέψομε, Μαρία; κυκλοφόρησε το 1940, αμέσως μετά το μυθιστόρημα Δύσκολες νύχτες (1938). Γραφή ιδιότυπη, γλώσσα τρυφερή, ονειρική, κοφτή, λαχανιασμένη μέσα στην αγωνία της να συλλάβει τις καθαρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, ξεδιπλώνει με τρόπο μοναδικό το απλό και συνάμα τρομακτικό που κρύβει η ζωή.

Παρουσιάζεται στο Θέατρο Τ από τις 20 Νοεμβρίου και για τρία διήμερα.

Κείμενο: Μέλπω Αξιώτη  Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης   Ερμηνεύει: Αννέτα Κορτσαρίδου

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: 20 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου | Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00
Διάρκεια παράστασης: 55′

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr: http://bit.ly/36iWxEi