ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019-2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ο Γλάρος του Τσέχωφ, Ρίτε, Ντένε,Φος του Τ. Μπέρνχαρντ, Προεόρτια ένα νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή, ….ο Εντμοντ του Ντ. Μάμετ, Το χρονικό του χρόνου του Στ. Χόκινγκ, Everybody dies young σε δραματουργία-σκηνοθεσία Γιώργου Βαλαή, Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Χανσ Μάγκνους Εντσεσμπέργκερ και το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζόρτζ Όργουελ “Φόρος τιμής στην Καταλωνία”, είναι οι νέες παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης για την περίοδο 2019-20 στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα.

Μεταξύ άλλων, το Θέατρο Τέχνης προχωρεί σε Μετακλήσεις με τέσσερα θεατρικά έργα από την Κάτω Ιταλία στο πλαίσιο της ελληνοιταλικής πλατφόρμας Tempo Forte, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Είναι τα έργα:

MACBETTU”, κείμενο-σκηνοθεσία: Alessandro Serra, SARDEGNA TEATRO
“POLVERE”, κείμενο-σκηνοθεσία: Saverio La Ruina, SCENA VERTICALE
“MIRACOLO”, κείμενο-σκηνοθεσία: Giuseppe Massa, TEATRO DELLA CITTÀ
“PENELOPE”, κείμενο-σκηνοθεσία: Matteo Tarasco, SCENA NUDA 1-7 Οκτωβρίου (ΦΡΥΝΙΧΟΥ-ΥΠΟΓΕΙΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ)
Aντίστοιχα θα παρουσιαστούν στην Ιταλία οι παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης :
“ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ “, Ζενέ, σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (30 Νοεμβρίου-Festival dei Miti Contemporanei) και “ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡ”, Σαίξπηρ, σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη (6 Δεκεμβρίου-TEATRO DELLA CITTÀ).

Άλλη μια μετάκληση από το The Tank Theatre της Νέας Υόρκης: WHEN WE WENT ELECTRONICCaitlin SAyor Stephens  Σκηνοθεσία: Μeghan Finn
13-14 Ιουνίου-ΦΡΥΝΙΧΟΥ

Ακολουθούν συνεργασίες, επαναλήψεις (για παράδφειγμα οι Δούλες του Ζενέ ανεβαίνουν για τριτη χρονιά), παραστάσεις για νέους, εφήβους, παιδιά, φεστιβάλ και αφιερώματα.

Όλο το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης για το 2019 -20.