ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ “ΣΥΝΤΑΓΜΑ”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

11/10/21

53 μοναδικά θεατρικά κοστούμια, από το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζνται από το Σάββατο 9 έως και τις 18 Οκτωβρίου  στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», με τη συνεργασία της Στα.Συ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.).

Είναι η έκθεση “‘Ενδυμα Θεάτρου”με ρούχα που σχεδιάστηκαν στο διάστημα 1942-1982  από σημαντικούς καλλιτέχνες, υφάνθηκαν ή ράφτηκαν ή κεντήθηκαν στο χέρι από τις μοδίστρες στα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου -ενίοτε ίσως και από τους ίδιους – με φροντίδα, με αγάπη, βελονιά τη βελονιά, κλείνοντας μέσα τους την ενέργεια των ανθρώπων που τα σχεδίασαν, που τα έφτιαξαν, που τα φόρεσαν, που τα φρόντισαν αλλά και των θεατών που τα χειροκρότησαν. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει κοστούμια του πρώτου μεγάλου δασκάλου Αντώνη Φωκά, του Σπύρου Βασιλείου και του Γιώργου Βακαλό, του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, του Βασίλη Βασιλειάδη, του Γιώργου Ανεμογιάννη, της Λίζας Ζαΐμη, του Βασίλη Φωτόπουλου παρουσιάζονται στην έκθεση «Έργα χειρός».

Η είσοδος του κοινού γίνεται σε γκρουπ των είκοσι ατόμων ανά 15’ λεπτά. Το κοινό συνοδεύουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.