Θ. ΚΟΥΡΕΝΖΗΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ SWR

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart, 12/3/22

Xωρίς δηλώσεις σχετικές με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο μαέστρος Θόδωρος Κουρεντζής επανέρχεται στο πόντιουμ με την αναγγελία, από χτες αργά την νύχτα, μίας συναυλίας στη Μόσχα στις 19 Μαρτίου με τη ρωσική ορχήστρα Musucaeterna και με μία μεγάλη περιοδεία – Έκκληση για Eιρήνη και Συμφιλίωση- (27/3-7/4)με τη γερμανική συμφωνική ορχήστρα SWR σε πόλεις της Ευρώπης (Στουτγάρδη, Φράιμπουργκ, Κολόνια, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ντόρτμουντ, Αμβούργο, Βιέννη).

Σύμφωνα με την ανάρτηση το fb της, η SWR Symphonieorchester πληροφορεί το κοινό ότι ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία, η ορχήστρα και ο επικεφαλής διευθυντής της Θόδωρος Κουρεντζής αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόγραμμα των κοινών συναυλιών στο τέλος Μαρτίου/αρχές Απριλίου.

Αντί των αρχικά προγραμματισμένων έργων των Μάρκο Νικόντιγεβιτς και τον Γιοχάνς Μπραμς, παρουσιάζεται τώρα ένα ουκρανικό-γερμανό-ρωσικό πρόγραμμα με έργα των Αλεξάντρ Σετίνσκι(γ.1960), Γεργκ Βίντμαν (γ.1973) και Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906 – 1975).

Πρόκειται – αναφέρει η γερμανική ορχήστρα- για μια «Έκκληση για Eιρήνη και Συμφιλίωση». «Τον Αλεξάντρ Σκιτίνσκυ και τον Θόδωρο Κουρεντζή συνδέει μια μακροχρόνια φιλία, γεγονός που οδήγησε τον μαέστρο και την SWR να εντάξουν στο πρόγραμμα έργο του ουκρανού συνθέτη Α. Σκετίνσκυ ο οποίος ακόμα βρίσκεται στο Κίεβο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης έργο του γερμανού Γεργκ Βίντμαν και την 5η Συμφωνία του ρώσου Ντμίτρι Σοστακόβιτς, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει μουσική έκκληση για την ειρήνη και τη συμφιλίωση.

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Αλεξάντρ Σκιτίνσκυ | Glossolalie για Ορχήστρα (1989)

Γεργκ Βίντμαν | Συναυλία για Βιόλα και Ορχήστρα

Ντμίτρι Σοστακόβιτς | Συμφωνία Νο 5 d-Moll op. 47

  1. 3/ 20:00 · Κολώνια, Philharmonie
  2. 3/ 8 .μ.μ Βαρκελώνη, L’Auditori
  3. 3/ 20 · Μαδρίτη, Auditorio Nacional de Musica
  4. 4 / 8 μ.μ. · Ντόρτμουντ, Konzerthaus
  5. 4/ 8 μ.μ. · Αμβούργο, Elbphilharmonie
  6. 4/ 19.30 · Βιέννη, Konzerthaus
  7. 4/ 8 μ.μ. · Φράιμπουργκ, Konzertjaus
  8. 4/ 20:00 · Στουτγάρδη, Liederhalle