ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΙΓΝΑΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Το θέμα της σύλληψης του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και οι κατηγορίες για βιασμό έχει πάρει πλέον διεθνείς διαστάσεις και από χτές τη νύχτα έχει συμπεριληφθεί στη ειδησογραφία των μεγαλύτερων πρακτορείων ειδήσεων.

Οι New York Times σε σημερινό άρθρο με τίτλο «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό», σημειώνουν ότι είναι ο πιο γνωστός από πολλούς καλλιτέχνες που έχουν κατονομαστεί σε μια καταιγίδα καταγγελιών που συγκλονίζουν τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι οι πιο σοβαρές. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, καθώς και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι Έλληνες εισαγγελείς -αναφέρει η εφημερίδα -αναμένεται να αρχίσουν να καλούν μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα για να επεκτείνουν την έρευνα στις καταγγελίες για κακοποίηση και παρενόχληση στον χώρο της τέχνης, ξεκινώντας με τον επικεφαλής του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον Σπύρο Μπίμιπλα, ο οποίος έχει πει ότι το Σωματείο έχει κατακλυστεί από καταγγελίες ηθοποιών».

Το BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της κ. Μπεκατώρου.

To Associated Press (AP) ανεφέρεται στη σύλληψη και τις κατηγορίες περι βιασμού,

Το EURONEWS σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό» κάνει λόγο για τις πολιτικές διαστάσεις και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης εναντίον της υπουργού Πολιτισμού, το ιταλικό πρακτορείο ANSA έχει τίτλο «#MeΤoo στην Ελλάδα. Συνελήφθη ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Ύποπτος για βιασμό 14χρονου αγοριού. Αρνείται τις κατηγορίες» ενώ το France 24 και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε θέμα με τίτλο «Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας κατηγορείται για βιασμό» κάνουν εκτενή αναφορά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ως προς το θέμα.

“Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνελήφθη με κατηγορίες βιασμού” γράφει ο Guardian και αναφέρει ότι θα απολογηθεί την Τετάρτη ενώ παράλληλα ανατρέχει στη θέση του ΥΠΠΟΑ και τη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη.