ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ UFFIZI ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Διάφορες αφορμές, ιδέες και προτάσεις για τη διατήρηση της επαφής με το κοινό, βρίσκουν τα μουσεία που παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας Covid-19. Εκτός ελληνικών συνόρων πάντα, όπου τίποτα δεν θεωρείται πια δεδομένο για τα μουσεία ως προς το μέλλον της λειτουργίας τους και της ύπαρξής των αυτής καθαυτής.

Παράδειγμα, η περίφημη Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία η οποία, τον τελευταίο καιρό, κάθε Κυριακή, ετοιμάζει δείπνα εμπνευσμένα από αριστουργήματα της συλλογής της με ανάλογο διατροφικό θέμα.

Κάθε εβδομάδα, μια σειρά επεισοδίων διατίθονται στη σελίδα του μουσείου στο Facebook, όπου διάσημοι σεφ της Τοσκάνης παρουσιάζουν συνταγές από πίνακες της συλλογής του μουσείου. Την προηγούμενη εβδομάδας ο σεφ Fabio Picchi παρουσίασε μια συνταγή για ελαφριά μαγιονέζα λεμονιού – φτιαγμένη με νερό από το Ιερό της La Verna – για να συνοδεύσει το πλούσιο λαβράκι και τα οστρακοειδή στην οθόνη παραθέτοντας το έργο του Giacomo Ceruti’s Αγόρι με ένα καλάθι ψαριών και αστακών. Το επεισόδιο του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε (προβλήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου), ο χασάπης και ο εστιάτορας Dario Cecchini χρησιμοποίησε το κουτάλι του Jacopo Chimenti με Cask, Game, κρέας και πουλερικά. Περισσότερα από τη σελίδα της Πινακοθήκης Uffizi Facebook και καλή σας όρεξη!