ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

5/11/21

Διεθνές Θεατρολογικό Συνέδριο με θέμα «Η (δια)χωροχρονικότητα των αξιών του αρχαίου ελληνικού θεάτρου: Πολιτιστική κληρονομιά και μνήμη» διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος VAST (6 και 7 Νοεμβρίου 2021).

Πανεπιστημιακοί, διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές, κριτικοί θεάτρου και καλλιτέχνες πρόκειται να συμμετάσχουν συμβάλλοντας με τις εισηγήσεις τους στην ανάδειξη της ανθεκτικότητας των αξιών που μας κληροδότησαν το αρχαίο ελληνικό θέατρο και δράμα, το οποίο και είναι αντικείμενο έρευνας του ερευνητικού έργου VAST.

Ειδικότερα, οι διοργανωτές ενδιαφέρονται να διερευνήσουν πώς αυτές οι «παλιές» αξίες που αφορούν τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ελευθερία, την Ειρήνη, την Ορθολογική Σκέψη, τον Ηγεμονικό Λόγο και την Ισότητα, μεταξύ άλλων, ταξιδεύουν στο χρόνο και το χώρο, πώς ανακαλούνται ή λησμονούνται, πώς ασχολούνται με την ποικιλοτρόπως κλειστή ύπαρξή μας, με ποια μέθοδο εκτελούνται και πώς εξελίσσονται ή και μεταμορφώνονται στο πλαίσιο των μεταμοντέρνων και μετα-ανθρωπιστικών παγκοσμίων ορίων. Ακαδημαϊκοί, νέοι ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θέματα που εμπίπτουν στους προαναφερθέντες τομείς ενδιαφέροντος και σκέψης.

Το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί μόνο διαδικτυακά  και η παρακολούθηση είναι δωρεάν, με απαραίτητη προεγγραφή για το κοινό: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIkcu2oqj0iH9ZbuvhtVuT0quH3Ukxw2xkw Οι εισηγήσεις πρόκειται να βιντεοσκοπηθούν και να χρησιμοποιηθούν για το αρχείο του ερευνητικού προγράμματος VAST.

Γενικές πληροφορίες συνεδρίου εδώ