ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

31/5/21

Η σειρά συναυλιών Parklife επιστρέφει ζωντανά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στα Πανοραμικά Σκαλιά ο Τάκης Μπαρμπέρης με τον Πετρολούκα Χαλκιά, το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 21.00, θα είναι οι πρώτοι καλεσμένοι.

Οι δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες με μακρά μουσική πορεία, ο κιθαρίστας και συνθέτης της τζαζ Τάκης Μπαρμπέρης και ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς θα εξερευνήσουν τα πολλά κοινά σημεία της τζαζ με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Πρόκειται για δύο φαινομενικά ετερόκλητα είδη, που όμως εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες στις κλίμακες, τους ρυθμούς αλλά και την εσωτερικότητα του αυτοσχεδιαστικού τους τρόπου.

Στη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ, οι δύο καλλιτέχνες θα συνοδεύονται από τρεις μουσικούς με σημαντική πορεία στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό: τον πιανίστα και κιμπορντίστα Μάνο Σαριδάκη, το σολίστα της τάμπλα (ινδικό κρουστό) Γιάννη Ζάννη και τον κοντραμπασίστα Γιώργο Γεωργιάδη.

Να σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες -μεταξύ άλλων- ακολουθούν: ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Αρλέτα, σε επιμέλεια του συνεργάτη της, Βασίλη Ρακόπουλου, με την Μελίνα Τανάγρη, μια συναυλία των Human Touch -το σημαντικό συγκρότημα της τζαζ σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ- δύο double bills με Τα Παιδιά της Παλαιότητας και το Παιδί Τραύμα και τη Sophie Lies και τη Danai Nielsen και, τέλος, ένα acoustic set των Whereswilder.

Όλες οι συναυλίες της σειράς Parklife πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εισιτήρια: €10 (μειωμένο €5)

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των Τάκη Μπαρμπέρη και Πετρολούκα Χαλκιά ξεκινά την Τρίτη 01/06, στo snfcc.org.