ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 65

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: Ελένη Γαλάνη 18/4/22

“Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για την Επίδαυρο” διαφημίζει το Φεστιβάλ και από κοντά οι πολιτιστικές ιστοσελίδες χοργηγοί αφιερώνουν από τώρα δημοσιεύματα τεράστια για παραστάσεις που θα γίνουν μετά από 2,5 μήνες.

Αναζητώ εισιτήρια και βλέπω τη διακεκριμένη θέση στα 70 ευρώ. Δεν το συζητώ ότι πλέον είναι πολύ περισσότερο απρόσιτο ακόμα και για το κοινό που έχει την οικονομική δυνατότητα. Αλλά και στα φθηνότερα να πάμε πάλι δεν βγαίνει.

Για παράδειγμα το εισιτήριο για τους άνω των 65 ετών στη ζώνη Γ’, δηλαδή μετά την 20ή σειρά του κάτω διαζώματος έχει τιμή 35 ευρώ. Δύο άτομα θέλουν 70 ευρώ αν κατοικούν κοντά στο θέατρο, στο Λυγουριό για παράδειγμα και πάνε περπατώντας στο θέατρο.

Αν μένουν στην περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας το κόστος διαφέρει. Με τις σημερινές (20 /4/22) τιμές βενζίνης – πετρελαίου θέλουμε 20-25 ευρώ μαζί με τα διόδια.Φτάσαμε τα 100 ευρώ περίπου χωρίς να υπολογίσουμε καφέ πριν από τη παράσταση, μπουκάλι νερό, πρόγραμμα και σάντουιτς. Πόσο μάλλον φαγητό μετά την παράσταση!

Για την κάθοδο στην Επίδαυρο από την Αθήνα αρνούμαι ακόμα και την παράθεση των αριθμών να κάνω.