ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο:anyteart

Mια δραματoυργική διαδήλωση στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου οργάνωσαν το περασμένο σαββατοκύριακο περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές – υπερασπιστές των δικαιωμάτων αυτόχθονων πληθυσμών στο πλαίσιο της  Διεθνούς Ημέρας των Ιθαγενών του Κόσμου.

Ακτιβιστές από τις ομάδες Extinction Rebellion and Indigous People Articulation της Βραζιλίας έριξαν ποτάμια ψεύτικου αίματος κάτω από τα σκαλιά, μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη και γέμισαν τo συντριβάνι της πλατείας Τραφάλγκαρ με όξινη πράσινη βαφή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους των αυτόχθονων στη Βραζιλία.

Με το κόκκινο χρώμα που αντιπροσωπεύει τη γενοκτονία και το πράσινο που συμβολίζει την οικολογική καταστροφή, οι διοργανωτές προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τις τρέχουσες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν οι αυτόχθονες της Βραζιλίας. Οι ζωές τους απειλούνται από τη στάση της κυβέρνησης της Βραζιλίας στην πανδημία, τη συνεχιζόμενη παράνομη αποψίλωση του Αμαζονίου, τα εγκληματικά δίκτυα, τις εταιρείες εξόρυξης , τους ιεραπόστολους και τις μεγάλες εταιρείες που αναπτύσσονται στην επικράτειά τους.

Μερικοί ακτιβιστές έπεσαν στο έδαφος, ενώ άλλοι σήκωσαν πανό με την ένδειξη “γενοκτονία = οικολογική καταστροφή” και “Αυτόχθονες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”.