ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ Ο “ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ” ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart

ΑΘΗΝΑ – H νέα παραγωγή του χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου “Εγκάρσιος Προσανατολισμός” περιμένει το πράσινο φως για να κάνει την πρεμιέρα της στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση η οποία είναι και η παραγωγός.

Το νέο έργο έρχεται μετά την τριλογία του – «Πρώτη Ύλη», «Still Life», «Ο Μεγάλος Δαμαστής». Το αμέσως προηγούμενο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε στη Στέγη, ήταν το Since She, με το Χοροθέατρο Wuppertal της Pina Bausch.

«Γράφω τα έργα μου ενώ τα κατασκευάζω στις πρόβες. Προετοιμάζω υλικό μόνο για να ξεκινήσω τη διαδικασία και –τις περισσότερες φορές– το πετάω. Έχω αποφασίσει να μη γνωρίζω τι φτιάχνω πριν και κατά τη διάρκεια. Στο τέλος, αν είμαι τυχερός, εμφανίζεται το έργο και προσπαθώ να το καταλάβω και να το τελειοποιήσω. Κρατάω το δικαίωμα να τα αλλάξω όλα την ύστατη στιγμή. Οπότε, είναι δύσκολο για μένα να σας μιλήσω για κάτι πριν δημιουργηθεί. Τι να τις κάνει κανείς τις προθέσεις; Η τέχνη είναι πράξη. Αν σας μιλήσω, είναι σίγουρο ότι είτε θα σας παραπλανήσω είτε θα προδώσω το έργο», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για τη σεζόν 2019-20 και ακυρώθηκε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για τη δημόσια ΥΓΕΙΑ κατά του Covid-19. Για την τελική της μορφή στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης χρειάστηκαν πρόβες 1,5 μήνα από τον Δ. Παπαϊωάννου και την ομάδα του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: JULIAN MOMMERT

Δείγμα γραφής στο 6λεπτο τρέηλερ που διανεμήθηκε:

 

Video