ΡΩΣΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΤΟΝ Δ.ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

11/12/21

H Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ), επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ., με έργα συνθετών ρωσικής μουσικής (Mikhail Glinka, Pyotr Ilyich Tchaikovsky και Nikolai Rimsky-Korsakov).

Υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Διονύση Γραμμένου και με σολίστ την Anna Fedorova [Άννα Φεντορόβα], ένα από τα πιο λαμπρά νέα αστέρια του διεθνούς πιανιστικού στερεώματος, το νεανικό σύνολο in residence του Μεγάρου θα παρουσιάσει στο κοινό το αριστουργηματικό Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο σε σι ύφεση ελάσσονα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky [Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι]. Η ΕΛΣΟΝ θα ερμηνεύσει επίσης δύο ρωσικές συνθέσεις: τη γεμάτη λάμψη Εισαγωγή από την όπερα Ρουσλάνος και Λιουντμίλα του Mikhail Glinka [Μιχαήλ Γκλίνκα] και την περίφημη συμφωνική σουίτα Σεχραζάτ του Nikolai Rimsky-Korsakov [Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ]. Στα σολιστικά μέρη για βιολί, ο Γιώργος Μπάνος.

Η συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

εισιτήρια: megaron.gr