ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

7/9/21

Tρεις σολίστ του πιάνο, ο Γεβγκένι Κίσιν, η Κάτια Μπουνιατισβίλι και ο Ίβο Πογκορέλιτς θα εμφανιστούν στο Μέγαρο Μουσικής, τον Σεπτέμβριο, σε ισάριθμα ρεσιτάλ που σηματοδοτούν την εκκίνηση της νέας σεζόν και τη συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Μεγάρου.

Γεβγκένι Κίσιν | Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου | 20:30

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου με τo ρεσιτάλ του Γεβγκένι Κίσιν, ενός βιρτουόζου που υπήρξε παιδί-θαύμα και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μαέστρους-θρύλους όπως ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Παλιός γνώριμος του ελληνικού κοινού και πιανίστας με ερμηνείες που χαρακτηρίζονται από σφρίγος αλλά και στοχαστικότητα, ο Kίσιν έρχεται στην Αθήνα με  έργα της μπαρόκ, κλασικής και ρομαντικής μουσικής. Από τις επιλογές του ξεχωρίζουν η προτελευταία Σονάτα για πιάνο του Beethoven [Μπετόβεν] αλλά και η απαιτητική Μεγάλη Πολωνέζα του Chopin [Σοπέν].

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Άννα Πάβλοβνα Κάντορ, δασκάλας του κορυφαίου σολίστ, η οποία απεβίωσε στις 27 Ιουλίου, στην Πράγα, σε ηλικία 98 ετών.

Κάτια Μπουνιατισβίλι| Kυριακή 26 Σεπτεμβρίου | 20:30

Στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης θα εμφανιστεί η  γεωργιανή σολίστ Κάτια Μπουνιατισβίλι, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του διεθνούς μουσικού στερεώματος και θα  παρουσιάσει στ έργα της προκλασικής εποχής, από τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Φρανσουά Κουπερέν, μέχρι την αυγή του 20ού αιώνα και την ονειρική Γυμνοπαιδία του Ερίκ Σατί. Ανάμεσα στα έργα που επέλεξε να ερμηνεύσει και η Ουγγρική Ραψωδία αρ. 2 του Φραντς Λιστ, μια από τις πλέον δεξιοτεχνικές παρτιτούρες του ρεπερτορίου για πιάνο.

Ίβο Πογκορέλιτς | Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου | 20:30

Τα ρεσιτάλ πιάνου ολοκηρώνονται με τον Ίβο Πογκορέλιτς, έναν πιανίστα με έντονη ιδιοσυγκρασία και πληθωρικό ήχο, ο οποίος δίχασε όσο κανείς το φιλόμουσο κοινό και τους κριτικούς με τις καινοτόμες ερμηνείες του, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του 1980. Στο ρεσιτάλ του στο Μέγαρο, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, επιστρέφει σε έναν από τους πιο αγαπημένους του ρομαντικούς συνθέτες, τον Φρεντερίκ Σοπέν και υπόσχεται να μας χαρίσει μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.