ΡΕΣΙΤΑΛ JONAS KAUFMANN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Πραγματικά κορυφαίος τενόρος του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου ο Jonas Kaufmann έρχεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, για το ρεσιτάλ που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ «Στιγμές χαράς» («Selige Stunde»). Mαζί του, σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του ρομαντικού Lied, ο  μουσικός συνοδοιπόρος του, Helmut Deutsch, ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του καιρού μας που ειδικεύεται στη φωνητική μουσική δωματίου.

Αυτός ο δίσκος –μια ειλικρινής «κατάθεση ψυχής», όπως λέει ο Jonas Kaufmann–,  είναι το πρώτο από μια σειρά ρεσιτάλ που ηχογραφήθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους, την περίοδο της καραντίνας λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας. Με την ηχογράφηση αυτή, ο Jonas Kaufmann επιστρέφει στη γερμανική φωνητική παράδοση, επιλέγοντας ρομαντικά τραγούδια των Schubert, Brahms, Strauss, Mahler τα οποία μιλούν για την αγάπη, τη γαλήνη, την προσμονή, τον αποχαιρετισμό καθώς και άλλα λιγοτερο γνωστά τραγούδια του γερμναικού ρεπερτορίου που ανακάλυψε τυχαία σε ένα παλιό βιβλίο με παρτιτούρες ο πιανίστας Helmut Deutsch.

Ο Jonas Kaufmann έχει συνεργαστεί με τους διασημότερους μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας και με την ερμηνεία του έχει στιγματίσει εμβληματικούς ρόλους του ιταλικού, γαλλικού και γερμανικού ρεπερτορίου (Καβαραντόσσι, Αλφρέντο, Oθέλλος, Δον Χοσέ, Βέρθερος, Φάουστ, Λόενγκριν κ.ά.) Κάθε του εμφάνιση προκαλεί ενθουσιαμό και αυτό αναμένεται να γίνει και στην Αθήνα.

Το ρεσιτάλ του Jonas Kaufmann στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ – ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Kοινωφελούς Έργου.

 

πληροφορίες για εισιτήρια: https://www.megaron.gr/en/event/jonas-kaufmann-selige-stunde/