ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ & ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ οn line

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με το Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα KV 626 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, συνεχίζεται το Μegaron Online, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη και ακαδημαϊκού δασκάλου Θόδωρου Αντωνίου. Η σύνθεση του μεγάλου Αυστριακού παρουσιάστηκε σε μια ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία από την πολυβραβευμένη Χορωδία και το Σύνολο Μπαλτάζαρ-Νώυμαν υπό τον διάσημο μαέστρο και ιδρυτή τους Τόμας Χένγκελμπροκ. Τα σολιστικά φωνητικά μέρη απέδωσαν οι μονωδοί: η σοπράνο Κάτια Στούμπερ, η άλτο Μάριον Έκσταϊν, ο τενόρος Γιαν Πέτρυκα και ο μπάσος Ράινχαρντ Μάυρ.

Για να παρακολουθήσετε το Ρέκβιεμ (διάρκεια: 46 λεπτά) του Μότσαρτ από το Σύνολο και τη Χορωδία Μπαλτάζαρ Νώυμαν και για να δείτε τους συντελεστές της συναυλίας, πατήστε εδώ:

http://www.megarononline.gr/events/balthasar-neumann-chor-hengelbrock/

 

Γιορτής Μουσικής

Στις 21 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., για πρώτη φορά, οι συναυλίες της Γιορτής της Μουσικής που φιλοξενούνται στο Αίθριο των Μουσών και στον Κήπο θα γίνουν χωρίς την παρουσία κοινού. Θα μεταδοθούν live από την ΕΡΤ 2 και ταυτόχρονα  οnline από το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την ΕΡΤ Web TV και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Καλλιτέχνες και σύνολα που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό μας καλούν σε ένα ταξίδι στον κόσμο της κλασικής δημιουργίας, της όπερας, του μιούζικαλ και της τζαζ. Συμμετέχουν τα Έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τον Μιχάλη Οικονόμου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, οι λυρικοί τραγουδιστές Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος), ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και το George Kontrafouris Trio.

http://www.megarononline.gr/