“ΒΟΤΣΕΚ” ΤΗΣ ΕΛΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΖΖΟ (4/10)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Για πρώτη φορά θα μεταδοθεί σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι η όπερα «Βότσεκ» Άλμπαν Μπεργκ που θα προβληθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου  από το Mezzο – κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας για την κλασική μουσική και της όπερα.

Η συνεργασία της ΕΛΣ με το Mezzo γίνεται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας. Το κανάλι Mezzo εκπέμπει σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει περισσότερους από 60 εκατομμύρια συνδρομητές. Από την ίδρυσή του, το 1996, στη Γαλλία έως και σήμερα θεωρείται το κορυφαίο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο για την κλασική μουσική, την όπερα και τον χορό. Στο πρόγραμμά του παρουσιάζει τις σημαντικότερες παραστάσεις όπερας και χορού, αλλά και συναυλίες από τα κορυφαία λυρικά θέατρα και τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών του πλανήτη.

Ο “Βότσεκ, η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Ιανουάριο και απέσπασε διεθνώς διθυραμβικές κριτικές σε μεγάλα διεθνή μέσα, ενδεικτικές της επιτυχίας της παραγωγής. Οι Financial Times έγραψαν ότι «η Εθνική Λυρική Σκηνή μπαίνει στη διεθνή σκηνή με τον “Βότσεκ», το βρετανικό Opera Now ανέδειξε «τη σπουδαία ερμηνεία της Ορχήστρας της ΕΛΣ υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες μαέστρους», το γαλλικό Opéra Magazine έδωσε τίτλο στην κριτική του «Καθηλωτικός Βότσεκ από τον Ολιβιέ Πυ στην Αθήνα», το περιοδικό Classica ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η ερμηνεία του Τάση Χριστογιαννόπουλου είναι τόσο έντονη που σου προκαλεί ασφυξία», ενώ και σύμφωνα με το Diapason «ο Χριστογιαννόπουλος θριάμβευσε στον Βότσεκ του Μπεργκ στην ΕΛΣ».

Για την Ελλάδα, η πρεμιέρα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2020 έχει οριστεί για τις 21.00 μέσα από την COSMOTE TV. Ενδεικτικές ώρες μετάδοσης σε κάποιες από τις 80 χώρες στον υπόλοιπο πλανήτη: 19.00 στη Γαλλία, 16.00 στην Αργεντινή, 03.00 στην Κίνα, 07.00 στη Ρωσία, 06.00 στην Αυστραλία, 14.00 στον Καναδά, 04.00 στην Ιαπωνία.

 

Video