“ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ” ΤΟΥ ΖΑΝ ΚΟΚΤΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart 28/11/21

“Τρομεροί Γονείς» του Ζαν Κοκτώ ανεβαίνει στο θέατρο Radar, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, στις 9  Δεκεμβρίου και με τη νέα προσέγγιση που επιχειρεί, μεταφέρει το έργο από το Παρίσι του 1938 στην Αθήνα του σήμερα.

Δεξιοτέχνης της μυθοπλασίας ο Ζαν Κοκτώ στήνει έναν δυνατό μύθο και αφήνει τις συγκρούσεις να εξελιχθούν με ανατροπές, αποκαλύψεις, απρόοπτα και τις κωμικές καταστάσεις να διαδέχονται τις δραματικές αποφορτίζοντας το συγκρουσιακό τοπίο. Το έργο καταγράφει τις σχέσεις των μελών μιας οικογένειας, και τις σχέσεις εξάρτησης που δημιουργούνται μεταξύ τους. Η μάνα αποξενωμένη από τον άντρα της, έχει εξαρτηθεί από τον γιο της. Η ανύπανδρη αδερφή της που ζει μαζί τους έχει αναλάβει να τους συντηρεί αφού κανείς δεν εργάζεται σε αυτό το σπίτι και εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία από την κληρονομιά που άφησε ο πλούσιος θείος στις δυο αδερφές. Όλα δείχνουν ισορροπημένα σε αυτή την οικογένεια. Η διαβητική μάνα χειραγωγεί μέσω της αρρώστιας της και της κυκλοθυμίας της, η θεία ελέγχει με την εξουσία του χρήματος και την εμμονή της για την τάξη και ο μπαμπάς καλύπτει την μοναξιά του με μικρές αποδράσεις σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Το έργο διερευνά τις σχέσεις εξάρτησης που καλλιεργούνται μέσα στην οικογένεια, η ελεγκτική συμπεριφορά του γονέα, η ανάγκη αυτονόμησης του παιδιού, πως διαμορφώνονται οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια, πως αλληλεπιδρούν τα μέλη μεταξύ τους, αλλά και πως επηρεάζει η ποιότητα σχέσης των γονέων την διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Μαυροματάκη, Αναστασία Παπαστάθη, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Ευδοκία Ασπρομάλλη

 

ΘΕΑΤΡΟ RADAR

Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Σταθμός Μετρό «Άγιος Ιωάννης»

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 9769294 / Προπώληση: viva.gr