” ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ”: ΦΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΜΣΤ!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart, 13/4/22

“TΟ ΧΤΑΠΟΔΙ!»

Μη κάνετε όρεξη, δεν είναι μεζές για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι πνευματική τροφή! Είναι το ψηφιακό περιοδικό πολιτισμικής θεωρίας και κριτικής στο οποίο προχωρά(sic) το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Το ανακοίνωσαν στη συνέντευξη Τύπου της 5ης Απριλίου στο πλαίσιο του εκδοτικού τους προγράμματος. Η αναγγελία υπάρχει στο φάκελλο Τύπου αλλά αλλά για κάποιο λόγο δεν αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ.

Αναδημοσιεύουμε τα γραφόμενα σχετικά με το θέμα:

“Το περιοδικό θα είναι εξαμηνιαίο, δίγλωσσο και θα φιλοξενεί πρωτότυπα κείμενα από έ́λληνες και διεθνείς συγγραφείς. Το περιοδικό θα είναι πολυμεσικό και θα περιλαμβάνει κείμενα θεωρίας, ιστορίας και πολιτισμικής κριτικής αλλά και πρωτότυπο οπτικό και ηχητικό υλικό, ενώ επίσης θα αντλεί υλικό και από το πλούσιο, ανέκδοτο αρχείο του ΕΜΣΤ. Το περιοδικό θα διοργανώνει τακτές ημερίδες, ανοιχτές στο κοινό, οι οποίες θα τροφοδοτούν την ύλη του και θα αποτελούν μέρος του δημόσιου προγράμματος.”

Εννένα εκατομμύρια και κάτι ψιλά είναι ο προϋπολογισμός για φέτος. Κάπως πρέπει να απορροφηθούν και να διανεμηθούν έτσι ώστε να έχει για όλους ο μπαξές…( στη φωτογραφία απλωμένα χταπόδια στον ήλιο κάπου στην Ελλάδα).