“ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΕΝΤΙ ΦΡΑΝΣΑΙΖ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

26/4/22

Βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (”Le Tartuffe ou l’Hypocrite” / «Ταρτούφος ή ο Υποκριτής»), η νέα παράσταση του Ivo van Hove, που θα δούμε στην Αθήνα, αμέσως μετά το ανέβασμά της στο Παρίσι, φέρνει την απολαυστική κωμωδία στο σήμερα, φωτίζοντάς την καυστικά ως κοινωνικό δράμα.

Μετά την αξέχαστη παράσταση «Ηλέκτρα / Ορέστης», το 2019 στην Επίδαυρο η Comédie-Française και ο Ivo van Hove έρχονται ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, με αφορμή την επέτειο 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου. Με τον “Ταρτούφο” ο σκηνοθέτης στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές, έχοντας δίπλα του τον Alexandre Desplat, βραβευμένο με Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες του Guillermo del Toro και Wes Anderson, Alexandre Desplat, που συνθέτει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου, την παράσταση συνοδεύει συζήτηση με επίτιμο προσκεκλημένο τον Georges Forestier, ομότιμο καθηγητή Γαλλικής Λογοτεχνίας στη Σορβόννη, ιστορικό του θεάτρου του 17ου αιώνα και συγγραφέα της βιογραφίας του Μολιέρου (Μεγάλο Βραβείο Βιογραφίας της Γαλλικής Ακαδημίας, 2019). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία του Φεστιβάλ με το Γαλλικό Ινστιτούτο θα γίνει στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, την Τρίτη 14 Ιουνίου.