“ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

«Τί φεγγάρι απόψε! Όταν έχει φεγγάρι, μεγαλώνουν οι σκιές μες στο σπίτι, αόρατα χέρια τραβούν τις κουρτίνες, ένα δάχτυλο αχνό γράφει στη σκόνη του πιάνου λησμονημένα λόγια – δε θέλω να τ’ ακούσω. Σώπα…» γράφει ο Γιάννης Ρίτσος στη «Σονάτα του Σεληνόφωτος».

Στο φυσικό σκηνικό του αρχαίου θέατρου Μίεζας θα γίνει η παράσταση- ανάγνωση της “Σονάτας του Σεληνόφωτος”, τη βραδιά της πανσέληνου, την ερχόμενη Δευτέρα (3 Αυγούστου 2020), στις 22:00, ενώ, μία ώρα νωρίτερα (στις 21:00), στον αύλειο χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, θα δοθεί συναυλία με το ΤΡΙΟ Χάικ Γιατζιτζιάν (ούτι).

Την εκδήλωση οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, συμμετέχοντας και φέτος στον πανελλαδικό θερινό εορτασμό των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, επιλέγοντας για επίκεντρο το φυσικό σκηνικό που προσφέρει μια ειδυλλιακή παράσταση – ανάγνωση του ποιητικού έργου του Ρίτσου.

Τη Σονάτα θα διαβάσει η ηθοποιός Γιώτα Φέστα διαβάζει (σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Παρασκευόπουλου και «ζωντανή» μουσική του Μάνου Μυλωνάκη, σε συνδιοργάνωση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας).

Στη συναυλία, με τίτλο «Μουσική χωρίς σύνορα. Μία διαδρομή μεταξύ Ανατολής και Δύσης», συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κοντογιάννης/κρητική λύρα – κρουστά, Τάσος Πούλιος/κανονάκι – φωνή, φιλική συμμετοχή: Γιώργος Σκηπητάρης/καβάλ.

Η είσοδος για το κοινό θα γίνει κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης εισόδου, η οποία θα διατίθεται στο χώρο των εκδηλώσεων 90΄ πριν από την έναρξή τους. Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στο χώρο.

Την ίδια ημέρα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και το Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα.

 

 

,