“ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ” ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

H έκθεση με τίτλο «Προσωπικοί Παράδεισοι», με έργα της Μαρίας Φιλοπούλου από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, καθώς και από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, παρουσιάζεται στον χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη».

Η έκθεση περιλαμβάνει 14 ζωγραφικές συνθέσεις, κυρίως μεγάλων διαστάσεων, και ένα γλυπτό της καλλιτέχνιδας, που έχουν φιλοτεχνηθεί από το 1986 έως το 2016. Πρόκειται για μια ιχνηλάτηση της διαδρομής της Μαρίας Φιλοπούλου από τα έτη των σπουδών της στο Παρίσι μέχρι την ωρίμανσή της, με ενδιάμεσους σταθμούς τις ενότητες που την απασχόλησαν: εσωτερικοί χώροι, θερμοκήπια, παραλίες, καταρράκτες και κολυμβητές. O τίτλος της έκθεσης παραπέμπει στην σχέση της καλλιτέχνιδας με την αναζήτηση της ορατής ή της αόρατης στέγης που θα την κάνει να αισθανθεί ασφάλεια και γαλήνη.

O ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος επισημαίνει στο εισαγωγικό σημείωμα του καταλόγου: «Εξετάζοντας αναδρομικά το έργο της Μαρίας Φιλοπούλου, διαπιστώνουμε πως η επιτυχία της έγκειται στο ότι ζωγραφίζει οικεία θέματα τα οποία, στην ουσία, από τεχνικής άποψης, είναι εξαιρετικά δύσκολα. Είναι φαινομενικά εύκολο να διαβάσει και να ταυτιστεί κανείς με μια ζωγραφική απεικόνιση της θάλασσας. Λίγοι όμως κάθονται να σκεφτούν ή είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να αποτυπώσεις το νερό με τρόπο πειστικό».

Διάρκεια: 11/3-16/5

Φωκίωνος Νέγρη 16

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή 18:00 – 21:00 | Σάββατο 12:00-18:00 || Κλειστά: 25 Μαρτίου 2020 | 16-18 Απριλίου 2020 | 1 Μαϊου 2020