“ΠΛΗΣΙΟΝ” ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ “ΝΥΧΤΕΣ ΙΔΕΩΝ”ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΑΘΗΝΑ – To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργανώνει την 8η κατά σειρά  Νύχτα Ιδεών και  την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 με θέμα  «Πλησίον».

Τη στιγμή που η πλειοψηφία των Κρατών και των ανθρώπων βρίσκονται αντιμέτωποι με τους περιορισμούς του απαγορευτικού ή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η φετινή διοργάνωση της Νύχτας Ιδεών μας προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω στη φύση των σχέσεων μας με τους συνανθρώπους μας- αναφέρει το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Η Νύχτα Ιδεών, μία πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου Γαλλικών Ινστιτούτων που δημιουργήθηκε με σκοπό να γιορτάσει τη ροή των ιδεών και των γνώσεων μεταξύ των χωρών, αποτελεί, ταυτόχρονα, πρόσκληση στην ανταλλαγή και ανακάλυψη γνώσεων. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός ενθαρρύνει τις ανταλλαγές σε όλους τους τομείς της γνώσης, με προσιτό και εορταστικό τρόπο, και σε θέματα της σύγχρονης επικαιρότητας που προσεγγίζονται ταυτόχρονα, υπό το πρίσμα της φιλοσοφικής σκέψης, της επιστημονικής γνώσης, των καλλιτεχνικών πρακτικών και των λογοτεχνικών εμπειριών.

Δίνουμε ραντεβού στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στις 28/1/21, από τις 18.00′ για να ακούσουμε αυτούς και αυτές που συμβάλλουν στην πρόοδο των ιδεών και για να μοιραστούμε, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, προσωπικές μαρτυρίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Περισσότερες από 200 διοργανώσεις της Νύχτας Ιδεών αναμένονται για το 2021, από τη Φινλανδία και την Νότιο Αφρική μέχρι τα Νησιά Φίτζι και το Περού, με έντονη αλληλουχία μεταξύ χωρών και γεωγραφικών περιοχών που θα συμμετάσχουν στη διερεύνηση του θέματος « Πλησίον ».

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Institut français Paris

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθούν προσεχώς στο ifg.gr