“ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ” ΤΟ 28o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

14/7/22

Με το έργο”TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor” των Peeping Tom ξεκινά στις 15 και 16 Ιουλίου το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η δίωρη δημιουργία των Gabriela Carrizo και Franck Chartier – αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre – έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο «κατάκτηση του αδυνάτου», ως ένας πρωτότυπος συνδυασμός χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, μαγείας, εφέ, slapstick κωμωδίας και ακροβατικών με σασπένς και μνημειώδη εναλλαγή σκηνικών.

Στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ακολουθούν στις 19 Ιουλίου το ”Neighbours”, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το Sadler’s Wells του Λονδίνου- έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς του σύγχρονου χορού παγκοσμίως- και στις 22 και 23 Ιουλίου η παράσταση ”Sonoma” του Marcos Morau από τη Βαλένθια και της ομάδας La Veronal.

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τίτλο “Ωδή στην Ομορφιά” φιλοξενεί φέτος 26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 12 ομάδες από την Ελλάδα, τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες, έξι παράλληλες εκδηλώσεις και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες και ειδικές ομάδες κοινού, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας.

Oι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν θα φιλοξενηθούν στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στο Black Box και στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν τα έργα τους προέρχονται από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μοζαμβίκη, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Κύπρο.

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Ηλεκτρονικά: https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance

Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 211 1981535 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00)