“ΜΝΗΜΟΝ ΦΩΣ” ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΚΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

24/9/21

Εγκαινιάζεται, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, η έκθεση του Χρήστου Μποκόρου «ΜΝΗΜΟΝ ΦΩΣ» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Τα εγκαίναι θα γίνουν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η έκθεση δεν είναι αναδρομική. Περιλαμβάνει έργα του Χρήστου Μποκόρου από διαφορετικές περιόδους της ζωγραφικής του καθώς και τρία έργα ειδικά φτιαγμένα για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Την έκθεση παρουσιάζει ο Εικαστικός Τομέας του Δήμου Καλαμάτας  σε επιμέλεια του  ιστορικού τέχνης και επιμελητή του Μουσείου Μπενάκη Κωνσταντίνου Παπαχρίστου.

Τα έργα που εκτίθενται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αποτελούν μια υπόμνηση για τη Θυσία, το Χρέος κα την ιστορική Μνήμη. Με οδηγό την απλότητα, την ευαισθησία και την τρυφερότητα για τους ανθρώπους και τα σπαράγματα της ζωής τους, ο ζωγράφος προτείνει μια διαφορετική θέαση της Επανάστασης, όπου η αξία του μέτρου υποκαθιστά τους θορυβώδεις εορτασμούς. Την έκθεση συνοδεύει ομότιτλος κατάλογος που επιμελήθηκε ο Χρήστος Μποκόρος με κείμενα δικά του και του Κωνσταντίνου Παπαχρίστου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική ενίσχυση του «Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια».

 

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Αρτέμιδος 124, Καλαμάτα / Τηλ.: 2721 360611

Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου 2021 / Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10:00-20:00

 

  • Στην έκθεση τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του ιού COVID-19 και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.