“Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ” ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΤ3

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

“Η μουσική της Ροτόντας” έργο του Δημήτρη Μαραμή θα προβληθεί απόψε στις 20.15 από την ΕΤ3. Συμμετέχουν 16 φωνές της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης, κουαρτέτο εγχόρδων και η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου που ερμηνεύει την Aria Vocalisa έργο του συνθέτη γραμμένο ειδικά για το συγκεκριμένο δρώμενο.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2018 και ήταν παραγγελία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο οργνώνει εκδηλώσεις σε εμβληματικούς χώρους της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Επταπύργιο, βυζαντινό λουτρό, Τζιντζιρλί, Τζαμί, αρχαίο θέατρο Μιέζας, Ροτόντα).

Η μαγνητοσκόπιση για την τηλεοπτική προβολή της παραμονής των Χριστουγέννων έγινε τις μέρες του “κλειδώματος” της Θεσσαλονίκης με τρόπο ώστε να διατηρεί όσο καλύτερα είναι εφικτό τη μαγεία της ζωντανής παρουσίασης και να αποτελέσει μια βιωματική εμπειρία για το θεατή της τηλεόρασης. Κατά τον συνθέτη η έμπνευση και η σύλληψη του έργου είναι προϊόν του δέους που γεννά το μνημείο και η ηχητική ιδιαιτερότητα του μεγάλου θόλου της Ροτόντας με τη μεγάλης διάρκεια αντήχηχη.

 

Video