“ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ” ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Η ταινία που έκανε τον Αλέν Ντελόν διεθνή σταρ, με την ηλιοκαμένη φωτογραφία στο πολυτελές σκάφος και το μεσογεικό σάουντρακ του Νίνο Ρότα, επιστρέφει στις αίθουσες 60 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, αε ψηφιακή επανέκδοση, με νέες αποκατεστημένες κόπιες.

Πρόκειται για μεταφορά του μυθιστορήματος « Ο ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ» της Πατρίσια Χάισμιθ. Ο Γάλλος γόης ερμηνεύει με πρωτόγονο, ανεξέλεγκτο πάθος και ασυγκράτητο ερωτισμό τον φτωχό, αμοραλιστή νεαρό ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει πίσω στις ΗΠΑ από την Ιταλία έναν πλούσιο πλεϊμπόι κατ’ εντολή του πατέρα του με αμοιβή 5.000 δολάρια . Έτσι, πλευρίζει τον Φίλιπ και στην πορεία αλλάζει το σχέδιό του, προσπαθώντας ν’ αποκτήσει τα λεφτά και το κορίτσι του. Στη διάρκεια μιας εκδρομής στη Νότια Ιταλία με το σκάφος του Φίλιπ και υπό την καταλυτική παρουσία της Μαρτζ, της Γαλλίδας φιλενάδας του (Μαρί Λαφορέ), οι διαρκείς ταπεινώσεις, αλλά και τα προσωπικά του καταχθόνια σχέδια που θα έρθουν σταδιακά στην επιφάνεια, θα οδηγήσουν τον Τομ στο (πρώτο του) έγκλημα. Είναι πλέον ελεύθερος να ζήσει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν;

Ο Ρενέ Κλεμάν σκιαγραφεί δεξιοτεχνικά τη δολοφονική πορεία του χαρακτήρα και τη σταδιακή εξοικείωσή του με την εγκληματικότητα ενώ ο φακός του εστιάζει συνεχώς με ερωτισμό στο πρόσωπο του Ντελόν με την εξωστρεφή ερμηνεία του.

 

.