“ΕΣΥ ΘΑ ΕΝΙΩΘΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;” ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΝΑΥΠΛΙΟ – Εικαστική παρέμβαση στην πόλη του Ναυπλίου πραγματοποίησαν οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο νέο εκπαιδευτικό νόμο που μόλις ψηφίστηκε και προβλέπει την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας τα νέα παιδιά των Τεχνών δηλώνουν πώς ο αγώνας και οι αντιδράσεις τώρα αρχίζουν. Έτσι, από χτές, το «Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών- Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών» γέμισε διάφορα σημεία της πόλης με φιγούρες των ΜΑΤ σε φυσικό μέγεθος: από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στις παιδικές χαρές, στην είσοδο των σούπερ μάρκετ, στο άγαλμα του Καποδίστρια, και αλλού, τα παιδιά μας ρωτούν μ΄ένα ένστολο χάρτινο ομοίωμα επιβολής της ταξης, αν αισθανόμαστε ασφαλείς με τον ένοπλο φρουρό δίπλα μας, παντού και πάντα, να  παρατηρεί κάθε δραστηριότητά μας και να επεμβαίνει σε κάθε μας κίνηση αρχικά, πιθανόν και στη σκέψη μας αργότερα.

Να σημειωθεί ότι ο νέος νόμος, μεταξύ άλλων, προβλέπει διαγραφές φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και ολόκληρων τμημάτων, κυρίως επαρχιακών πόλεων. Από το Ναύπλιο, λοιπόν, η πρώτη παρέμβαση στον υπάρχοντα από χτές νόμο του κράτους που φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάστασή του. Και το πρώτο κάλεσμα: “… όλα τα τμήματα επαρχιακών πόλεων να συσπειρωθούν, να ενωθούν δυναμικά και να δημιουργήσουν τα δικά τους Κέντρα Αγώνα! Να δηλώσουμε ανοιχτά, όλοι μαζί, ότι ο μικρός αριθμός των φοιτητών σε κάθε τμήμα δεν είναι καθόλου αμελητέος!”

Γιατί “από λίγο, λίγο γίνεται πολύ“.