ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

BENETIA – Στη Βενετία, η διάσημη Πλατεία του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco) θα φωτιστεί με ένα καλλιτεχνικό ψηφιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο – έργο του βενετσιάνου καλλιτέχνη Fabrizio Plessi. Πρόκειται για μια μεγάλη εγκατάσταση με πάνω από ογδόντα δομικά κινούμενα φώτα LED χρυσού χρώματος που έχει σχεδιαστεί ως « αφιέρωμα στο φως και ως ένα μήνυμα αναγέννησης ». Θα τοποθετηθεί μεταξύ των δύο στηλών της Piazzetta από τις 4 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Το έργο υποστηρίζει ο Δήμος της Βενετίας σε συνεργασία με τη Generali και αποτελεί μέρος του φωτισμού και στολισμού της πόλης ( Natale di Luce 2020) που περιλαμβάνει επίσης μια φωτεινή παρέμβαση στην περιοχή Marciana στο Procuratie Vecchie και Nuove και κατά μήκος του Calle XXII Marzo μέχρι το Campo Santa Maria del Giglio, καθώς και την επέκταση σε έως τις 6 Ιανουαρίου της εγκατάστασης “Η Χρυσή Εποχή” στην πρόσοψη της Ναπολέοντιας Πτέρυγας του Μουσείου Correr που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

«Η ιδέα για αυτήν την εγκατάσταση προήλθε από τη μεγάλη μου αγάπη για τη Βενετία», δήλωσε ο Fabrizio Plessi. «Φαντάστηκα ένα γιγαντιαίο χρυσό μωσαϊκό, που να θυμίζει το χρυσό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο οποίο κάθε κομμάτι έχει τη δική του ζωή. Για πρώτη φορά στη δουλειά μου, διαβεβαίωσα ότι η φωτεινή ροή κάθε στοιχείου πηγαίνει σε διαφορετικές κατευθύνσεις, δημιουργώντας μια αλληλοσύνδεση μολύνσεων ως μεταφορά, αφενός, της δυναμικής των διαπροσωπικών σχέσεων και, αφετέρου, για την ενίσχυση της ιστορική μνήμη αυτής της πόλης που υπήρξε τόπος συνάντησης και ανταλλαγής κατ΄εξοχήν μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Η χρήση του ψηφιακού σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ένα πνευματικό συναίσθημα που εκφράζεται στη μόνη δυνατή γλώσσα σήμερα, επιτρέποντάς μας να φτάσουμε στους άλλους ακόμη και σε φυσική απόσταση. Ένα υποβλητικό γλυπτό που δείχνει πώς, για άλλη μια φορά, το φως της τέχνης θα δείξει τον τρόπο να ξεπεραστούν μαζί αυτές οι σκοτεινές στιγμές ».

Σχετικά με το θέμα:

ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΡΕΡ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Video