ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ Η “ΕΒΔΟΜΗ” ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

8/6/21

Την πρώτη θέση στα ποσοστά τηλεθέασης, είχε η«Εβδόμη» του Μπετόβε  από τη musicAeterna υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή σε χορογραφία της Sasha Waltz στους Δελφούς! Εκατομμύρια άνθρωποι αγκάλιασαν την «Ημέρα Beethoven», τον 9ωρο μουσικό μαραθώνιο, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν ζωντανά την Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 11:00 το βράδυ και οι 9 Συμφωνίες του Ludwig van Beethoven σε 9 συναυλίες που φιλοξενήθηκαν σε συμφωνικές αίθουσες, υπαίθριους χώρους και αξιοθέατα 9 ευρωπαϊκών πόλεων (Βόννη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Πράγα, Λουγκάνο, Δελφοί, Στρασβούργο, Βιέννη) με τη συμμετοχή διακεκριμένων συνόλων, αρχιμουσικών και σολίστ.

Ειδικότερα, σημείωσε τεράστια επιτυχία όχι μόνο τηλεοπτικά αλλά και διαδικτυακά: είχε 30.000 μοναδικά views μέσω του site του ΜΜΑ (αύξηση επισκεψιμότητας: 300%), την παρακολούθησαν τηλεοπτικά 351.00 θεατές στη Γερμανία και 485.000 στη Γαλλία (αύξηση τηλεθέασης ARTE: 50%), ενώ τα views ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο σε ολόκληρη την Ευρώπη.Όπως δήλωσαν ο Wolfgang Bergmann [Βόλφγκανγκ Μπέργκμαν], γενικός εκτελεστικός διευθυντής (CEO) του ARTE Γερμανίας και ο Ernst Buchrucker [Ερνστ Μπούχρουκερ], διευθύνων σύμβουλος της UNITEL, αυτό το ιδιαίτερα επιτυχημένο οπτικοακουστικό γεγονός ανοίγει τον δρόμο σε νέες μελλοντικές συνεργασίες για μουσικά πρότζεκτ πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Επιπλέον, η συναυλία με τον Θεόδωρο Κουρεντζή μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ 2 και προβλήθηκε, παρουσία κοινού, σε πραγματικό χρόνο στον Κήπο του Μεγάρου και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Δελφών από γιγαντοοθόνες. Την παρακολούθησαν αντιστοίχως 900 και 200 άτομα (φυσική παρουσία).

Όσοι δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτή την αξέχαστη οπτικοακουστική εμπειρία της 6ης Ιουνίου, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν online τη συναυλία στο αρχαίο θέατρο Δελφών από το site του Μεγάρου και από το fb, όπου θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη 8 Ιουνίου (20:30 μ.μ.) έως τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις (00:00). Επίσης, διατίθεται για δωρεάν online παρακολούθηση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα του ARTE.

Το σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που υπήρξε ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση από τεχνικής και τεχνολογικής άποψης για όλους τους συμμετέχοντες, αποτέλεσε συμπαραγωγή του Μεγάρου, της Unitel, κορυφαίου διεθνούς διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής.