ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020 / 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Το 2021 το Μέγαρο γίνεται 30 ετών. Για την επέτειο αυτή η διοίκηση προγραμματίζει εκδηλώσεις και εμφανίσεις καλλιτεχνών που έχουν συνδεθεί με το Μέγαρο στην πολύχρονη πορεία του. Παράλληλα, προβάλει νέους μουσικούς όπως η Εθνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ως ορχήστρα in-residence στο Μέγαρο, παρέχει βήμα στους νέους με απόλυτη ελευθερία έκφρασης και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν τις πολλές εκφάνσεις της μουσικής στη ροκ, την έθνικ, την «κλασική» και την τζαζ μέσω της Σειράς “Γέφυρες” και τις “Ανοιχτές Πλατφόρμες”. Στη σειρά αυτή θα φιλοξενηθεί και ο Lubomyr Melnyk, εμπνευστής της Συνεχούς Μουσικής,  αλλά και η ανατρεπτική σύμπραξη των αδελφών Ξυλούρη με το δημοφιλές Netherlands Brass Ensemble κ.ά.

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προγραμματίζονται καινούργιες παραγωγές και διαλέξεις ελληνιστών από την Αγγλία, τη Ρωσία και τη Γαλλία με θέμα τον φιλελληνισμό τότε και τώρα.

Στο πρόγραμμα του 2021 θα υπάρχουν επίσης κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου όπως η Staatskapelle Berlin, η Philharmonia του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Μονάχου, η musicaAeterna και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης ενώ στο πόντιουμ θα είναι διάσημοι μαέστροι: Daniel Barenboim, Esa Pekka Salonen, Valery Gergiev, Θεόδωρος Κουρεντζής, Yuri Termikanov.

Επίσης στη μουσική δωματίου και τα ρεσιτάλ θα εμφανιστούν οι ερμηνευτές  Ivo Pogorelich, Marlis Petersen, Katia & Marielle Labèque, Nelson Freire, Emerson Quartet.

Χορηγοί του προγράμματος του Μεγάρου είναι: Αιγέας ΑΜΚΕ Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου, στην κ. Aline Foriel-Destezet, Αlpha Bank, Εθνική Τράπεζα,  Allianz, Aegean Airlines, ECOS και τέλος στην εταιρεία DINA XL που δώρισε τις καινούργιες στολές των ταξιθετριών μας και στον κ. Λάσκαρη που τις σχεδίασε αφιλοκερδώς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι τέλος του χρόνου εδώ