ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Μια αυτοβιογραφία με αρκετά μυθοπλαστικά στοιχεία γύρω από ένα σκηνοθέτη του κινηματογράφου που βρίσκεται στα χρόνια της ωριμότητας και με διάχυτη τη μελαγχολική διάθεση επιχειρεί την αναδρομή στο παρελθόν. Στην ταινία “Πόνος και Δόξα” του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ συμμετέχουν ο Αντόνιο Μπαντέρας (Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών), η Πενέλοπε Κρουζ και ο Αλμπέρο Ιγκλέσιας που υπογράφει τη μουσική.

Ο φακός εστιάζεται στον 60άρη βετεράνο σκηνοθέτη Σαλβαδόρ Μάγιο σε τρεις φάσεις τις ζωής του: στα παιδικά του χρόνια στη δεκαετία του ’60 κάπου σε μια επαρχία της Ισπανίας, στην εφηβεία του στη Μαδρίτη της δεκαετίας του ’80 και στη σύγχρονη πραγματικότητά του – εποχή κατά την οποία βιώνει πολλαπλές κρίσεις από την επιβαρυμένη υγεία του, τους δυνατούς πόνους και τη χρήση ναρκωτικών για να τους καταπραΐνει. Χωρίς διάθεση για τη ζωή και έχοντας αφήσει την καριέρα του, αναπολεί το παρελθόν, την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60 την τρυφερή και συγκινητική σχέση με τη μητέρα του, μνήμες που καθόρισαν την πορεία του ως καλλιτέχνη- ο πρώτος έρωτας, ο χωρισμός, η συγγραφή ως μέσον θεραπείας για τη λήθη.

Στη γνωστή ατμόσφαιρα του Αλμοδόβαρ, η ταινία μπορεί να θεωρηθεί το «οκτώμισι» του Ισπανού σκηνοθέτη, μια ταινία ψυχοσύνθεσης του δημιουργού της χωρίς μελοδραματισμό, αλλά με πνευματικότητα και συγκίνηση.

CINERAMA, NOVACINEMA ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ, NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, ODEON ESCAPE, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ, WEST CITY ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΒΑΝΑ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX, ΕΜΠΑΣΣΥ NOVACINEMA ODEON, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, ΝΑΝΑ CINEMAX, ΝΙΡΒΑΝΑ CINEMAX, ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΝΕΑΚ, 3 ΑΣΤΕΡΙΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΦΟΙΒΟΣ