ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart

Η διάσημη Tottenham Court Road του Λονδίνου δέχτηκε στο οδόστρωμά της μια σύνθεση έντονων χρωμάτων από τον καλλιτέχνη Yinka Ilori στο πλαίσιο του London Design Festival. Πρόκειται για τον επανασχεδιασμό  έντεκα διαβάσεων πεζών στο Tottenham Court Road και άλλων έξι στο City. Η εργασία έγινε σε συνεργασία με ντόπιους φοιτητές και την τοπική κοινότητα. Τα σχέδια θα παραμείνουν μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Να θυμίσουμε ότι ο Ilori, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, είχε δημιουργήσει μια εντυπωσιακή  εγκατάσταση του στο Somerset House νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι καθώς και τα έργα τέχνης του κατά τη διάρκεια της πανδημίας: Better Days Are Coming I Promise, στο Blackfriars.

Οι χρωματικές συνθέσεις στα οδοστρώματα ονομάζονται Bring London Together και σκοπό έχουν να «φέρουν μια αίσθηση χαράς και θετικότητας», λέει ο Ilori και να αντιπροσωπεύσουν τη διασύνδεση των ανθρώπων και τη σημασία των μεταξύ τους σχέσεων.

Το έργο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο του Λονδίνου και το Bloomberg Philanthropies, City of London, London Borough of Camden και London Design Festival.

( Στη φωτογραφία ο δήμαρχος του Λονδίνου και ο καλλιτέχνης)